О  Ф  І  Ц  І  Й  Н  И  Й     В  Е  Б  -  С  А  Й  Т
Форум  »  Стандартизація
Виберіть тему
Стандартизація
Усього повiдомлень: 187
Повiдомлення
Автор
Дата
ДСТУ 4267:2003
Допоможіть, будь ласка знайти ДСТУ 4267:2003. наперед дякую
вiдповiсти     відповісти з цитуванням
 13.07.2010 
ДСТУ prEN 13015-2002
Підкажіть мені, будь ласка, де я можу ознайомитися з текстом стандарту ДСТУ prEN 13015-2002, або підскажіть, де я можу знайти альтернативу скасованим ГСТУ 36.1 -005-98. Наперед вдячна.
 20.05.2010 
Re:ДСТУ prEN 13015-2002
Пропонуємо ознайомитись з інформацією, розміщеною в підрозділі "Видання Держспоживстандарту у сфері стандартизації" розділу "Стандартизація"
http://www.dssu.gov.ua/control/uk/publis h/article/main?art_id=129301&cat_id=1293 00

Держспоживстандарт
 14.06.2010 
Вимоги до методик калібрування ЗВТ???
Відповідно до 4.18 ДСТУ 3989-2000 «Метрологія. Калібрування засобів вимірювальної техніки. Основні положення, організація, порядок проведення та оформлення результатів» методики калібрування затверджують та погоджують згідно з порядком розроблення відповідного виду документа. Однак в Р 50-078-98 «Метрологія. Порядок розробки, затвердження та реєстрації методичних документів з метрології» не міститься вимог до методик калібрування. Будь ласка, дайте роз’яснення яким документом необхідно керуватись метрологічним службам підприємств та організацій під час розробки методик калібрування засобів вимірювальної техніки???

07.05.2010 
помогите найти!
перечень изменеий к стандартам API
shepil-kto
 17.04.2010 
Помогите
Где можно найти перечень продукции подлежащей сертификации??
Мы оптовая фирма занимающаяся торговлей промтоварами таких как:
Швабры, коврики в ванную, искусственная кожа, посуда и т.д.
 04.10.2009 
розничная и оптовая торговля
Допоможіть, будь ласка, знайти вимоги до приміщень спеціалізованих магазинів по реалізації м'яса та м'ясопродуктів.
 22.09.2009 
Виробництво мила ручної роботи
Доброго дня, підкжіть удь-ласка при виробництві мила в домашніх умовах для реалізації які дозволи чи сертифікати необхідно отримати? Вкажіть норативку. дякую
 19.09.2009 
мотоциклы б\у (необходима ли сертификация?)
Здравствуйте.Прошу разъяснить,необходима ли в настоящее время сертификация мотоцикла импортного производства,бывшего в употреблении.Ввезённого на таможенную территорию Украины для свободного использования.Код товара согласно УКТВЭД-8711 309000
Относится ли товарная позиция к перечню "контролированных" товаров согласно Постановления КМУ №446 от 14.05.2008г.
 14.09.2009 
ДСТУ 1.4-1993
Подскажите, пожалуйста, каким документом и когда отменен ДСТУ 1.4-1993?
 08.09.2009 
ДСТУ -- державна таємниця?
а как же тогда понимать действия Федерального агенства по техническому регулированию и метрологии России - они что все перечисленное нарушают?ВАШ ответ просто -БРЕД.
 26.08.2009 
Re:ДСТУ -- державна таємниця?
Відповідь Держспоживстандарту на питання goldmagazin підготовлено з урахуванням вимог чинного законодавства України у сфері стандартизації та міжнародної і європейської практики у зазначеній сфері.
Стосовно питання щодо відповідних дій Федерального агентства з технічного регулювання та метрології необхідно звертатись до зазначеної установи.

Держспоживстандарт
 28.08.2009 
ДСТУ -- державна таємниця? - 2
Добридень.
У мене виникло таке питання. Ось Ви пишіть, що електронна версія документа не є офіційним документом, це все ясно і зрозуміло. Чому не можна розмістити в інтернеті ці електронні версії і вказати при цьому, що це не офіційний документ, а лише ознайомлювальна версія. Адже продає ж електронні версії http://www.ukrndnc.org.ua/ , які можна замовити на CD або на електронну адресу, хоча це і неофіційний документ.

А ось ситуація, з якою я зіткнувся, мені потрібний ДСТУ, я намагався замовити його в електронному на сайті http://www.ukrndnc.org.ua/ , але пройшло вже більше тижня, але ніхто навіть не відповів на мій запит. Я поїхав в регіональний відділ Держпожівстандарта, там мені запропонували придбати офіційний документ (паперовий) по 3 гривні за сторінку, причому треба зробити передоплату і може бути що через тиждень вони зможуть його знайти і видати на руки. А може він мені і не потрібний буде якщо там буде даремна для мене інформація? Може я захочу його повернути, а мені за нього гроші повернуть чи ні? У будь-якому книжковому магазині книгу перш ніж купити можна поглянути, погортати і навіть почитати, а ДСТУ? ДСТУ мають силу закону, тому що законодавчо заборонено виготовляти нестандартні (непідходящі по ДСТУ) вироби. А з ДСТУ ознайомитися у вільному доступі не можна. Із законами що приймаються Верховною Радою можна вільно ознайомитися на сайті ВР. З постановами Кабінету Міністрів на сайті КМУ, а чому не можна ознайомитися у вільному доступі з ДСТУ? Виробника зобов'язали виготовляти продукцію згідно ДСТУ, згідно законам України, згідно постановам Кабміну, проте всі документи окрім ДСТУ можна знайти у вільному доступі, а ДСТУ не можна, чим це викликано? Хоч би, як Ви пишіть "з ознайомлювальними цілями" і не як офіційний документ. Кому потрібний буде офіційний документ той і так купить! Чи не здається Комітету із захисту прав споживачів, що до стандартів, розроблених за рахунок платників податків державними установами має бути вільний доступ? Або я щось недостатньо розумію?
 28.07.2009 
Re:ДСТУ -- державна таємниця? - 2
Продовження відповіді.
3. На сьогодні в Україні є чинними понад 26 тис. стандартів – це міждержавні (ГОСТ), національні (ДСТУ), республіканські (РСТ) стандарти.
В електронному вигляді є лише 8,5 тис. стандартів. Це переважно стандарти, прийняті Держспоживстандартом за останні роки, які мали електронний файл тексту НД.
Підготовка текстів НД до оприлюднення на веб-сайті потребує певних видатків, а саме: витрат на підготовлення текстів НД до розміщення на веб-сайті, розроблення програмного забезпечення, підтримку цього веб-сайту у робочому стані, захист інформації та відповідні заходи щодо виключення можливості несанкціонованого доступу до інформації тощо.
При цьому в Україні на сьогодні є чинними 5790 національних стандартів, розроблених на базі міжнародних та європейських стандартів.
Держспоживстандарт представляє Україну у Міжнародній організації стандартизації (ISO), де має статус повного члена з 1993 року. У Європейському комітеті із стандартизації (СEN) Держспоживстандарт із 2005 року має статус Партнерського органу зі стандартизації (PSBs).
Діяльність щодо продажу публікацій ISO та СEN регламентовано документом ISO POCOSA 2005 (ISO:GEN 20:2005) "Політика про процедури ISO щодо авторського права, прав на використання авторського права та продаж публікацій ISO" та настановою CEN/CENELEC Guide 10 щодо розповсюдження та продажу публікацій CEN CENELEC відповідно.
Дотримання положень документа ISO POCOSA 2005 є основним зобов’язанням всіх членів ISO та їхніх національних розповсюджувачів. Вільний доступ до публікацій ISO взагалі не розглядається. Відповідно до п. 3.6 цього документа кожен член ISO повинен виконувати такі дії, які дозволено законами їхньої національної території, щоб захистити цілісність і запобігти несанкціонованому копіюванню будь-яких знаків ISO чи тексту або іншого змісту будь-якої публікації ISO.
Розділом 7 документа ISO POCOSA 2005 передбачено, що члени ISO мають відповідати за розповсюдження та сприяння публікацій ISO на їхній відповідній національній території через продаж публікацій ISO, продаж перекладів та продаж стандартів, прийнятих як національних.
На веб-сайтах ISO (www.iso.org), CEN (www.cen.eu) та інших міжнародних та європейських організацій зі стандартизації не розміщуються з метою ознайомлення тексти стандартів.

4. Стосовно питання функціонування замовлення електронної версії стандарту на веб-сайті www.ukrndnc.org.ua необхідно звертатись до ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (ДП "УкрНДНЦ").

Держспоживстандарт
 25.08.2009 
Re:ДСТУ -- державна таємниця? - 2
1. Згідно зі статтею 11 Закон України "Про стандартизацію", розробленого з урахуванням норм і принципів Світової організації торгівлі, зокрема вимог Угоди про технічні бар'єри в торгівлі, стандарти застосовуються на добровільній основі, за винятком випадків, коли застосування цих стандартів вимагають технічні регламенти.
Відповідно до статті 10 цього закону центральні органи виконавчої влади та організації мають право у відповідних сферах діяльності та у межах повноважень з урахуванням своїх господарських та професійних інтересів організовувати і виконувати роботи із стандартизації, зокрема розробляти, схвалювати, приймати, переглядати, змінювати стандарти відповідного рівня та припиняти їх дію, встановлювати правила їх розроблення, позначення та застосування, видавати і розповсюджувати свої стандарти тощо.
Якщо підприємство не бажає застосовувати національні стандарти у своїй діяльності, воно може розробити та видати власні стандарти свого рівня та довести державним органам контролю і нагляду, що продукція, виготовлена за вимогами цих стандартів відповідає чинному законодавству.
Однак суб’єкт господарювання повинен усвідомлювати переваги національної стандартизації, адже стандарти – це визнані документи, які визначають належну практику, забезпечують безпеку продукції, підвищують її конкурентоспроможність, дають упевненість в безпеці продукції тощо , а також тому, що вона відповідає чинному законодавству.
Підприємець повинен усвідомлювати, що купівля національного стандарту означає вкладання капіталу, враховуючи переваги стандартизації, таке вкладення може виправдати ці витрати при виготовленні і реалізації продукції, що виготовлена відповідно до вимог національних стандартів.

2. Для широкого використання офіційних видань Держспоживстандарту та забезпечення користувачів різного рівня нормативними документами (далі – НД) у сфері стандартизації в Україні створена система виготовлення та розповсюдження НД.
http://www.ukrndnc.org.ua/index.php?opti on=com_content&task=section&id=11&Itemid =77
НД розповсюджуються шляхом продажу друкованих офіційних видань та офіційних копій, кошти від продажу яких спрямовуються на виконання робіт із стандартизації, у тому числі забезпечення функціонування головного фонду НД, покриття витрат, пов’язаних з виданням та реалізацією НД та розвиток науково-технічної бази.
http://www.dssu.gov.ua/control/uk/publis h/article/main?art_id=89459&cat_id=89456
З текстами виданих стандартів, можна ознайомитись:
у головному фонді нормативних документів за адресою: 03115, м. Київ, вул. Святошинська 2, ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості” (ДП „УкрНДНЦ”); тел.: 450 06 82;
у фондах при державних центрах стандартизації, метрології та сертифікації, перелік яких наведено на веб-порталі Держспоживстандарту http://www.dssu.gov.ua/control/uk/publis h/article/bottom?art_id=36007&cat_id=360 06;
у національних, у тому числі спеціалізованих, всеукраїнських бібліотеках. (Пропонуємо ознайомитися з положеннями Закону України "Про обов'язковий примірник документів").
З метою придбання нормативних документів, можна звертатися до:
ДП "УкрНДН" за адресою: 03115, м. Київ, вул. Святошинська, 2. Тел.: (044) 452 42 13. Факс: (044) 452 69 07;
ТОВ "Магазин стандартів" за адресою:
04073, м. Київ, вул. Фрунзе, 152; тел.: (044) 468 22 30, 468 42 70;
61103, м. Харків, проспект Леніна, 66; тел.: (057) 343 34 00;
в організації та підприємства (Агенти) в усіх регіонах України, які реалізують стандарти згідно з відповідними агентськими угодами з ДП "УкрНДНЦ" (Генеральний агент). Перелік чинних Агентів розміщено на веб-сайті ДП "УкрНДНЦ" http://www.ukrndnc.org.ua/index.php?opti on=com_content&task=section&id=11&Itemid =77

Держспоживстандарт
 25.08.2009 
[1..15][16..30][31..45][46..60][61..75][76..90][91..105][вперед]

Анонси
Оголошено проведення національного етапу 3-го Конкурсу на здобуття Премії СНД за досягнення в області якості продукції та послуг у 2010-2011 рр
З липня 2010 року розпочато загальнодержавний етап Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - "100 кращих товарів України" у 2010 році.
Всі анонси
11:03 (08.09.2010)
Новини регіонів. У Чернігові, Луганську та Севастополі закінчився регіональний етап Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - "100 кращих товарів України"
11:02 (08.09.2010)
Новини регіонів. На ДП "Київоблстандартметрологія" визначили переможців регіонального етапу VIІ Всеукраїнської виставки-конкурсу дитячого малюнка "Я хочу жити в якісному світі"
05:19 (08.09.2010)
Новини регіонів. Протягом серпня 2010 року фахівці ДП "Київоблстандартметрологія" забракували 2 % перевіреної під час виробництва продукції
05:17 (08.09.2010)
Уряд призначив Олександра Матвійчука Головою Держспоживстандарту України
11:32 (03.09.2010)
Держспоживстандарт України ініціює внесення змін до законодавства про захист прав споживачів
11:30 (03.09.2010)
Держспоживстандарт ініціює погодження змісту реклами медичних препаратів та заборону використовувати зображення лікаря
11:27 (03.09.2010)
Держспоживстандарт: Небезпеку становить не стільки реклама ліків та БАДів, скільки укладення договорів на відстані щодо їх реалізації
10:53 (02.09.2010)
Новини регіонів. У серпні 2010 року фахівці ДП "Запоріжжястандартметрологія" заборонили реалізацію 48 видів неякісної продукції на виробництві
10:52 (02.09.2010)
Фахівці Держспоживстандарту України впродовж червня-серпня 2010 року забракували понад 28 % перевіреної фасованої питної і мінеральної води та безалкогольних напоїв під час виробництва
10:51 (02.09.2010)
Новини регіонів. ДП "Волиньстандартметрологія" опікується дитячим реабілітаційним центром
Всі новини